Toldi
Hamarosan kezdődik a Wunderbar Fesztivál!

Hamarosan kezdődik a Wunderbar Fesztivál!

2023. április. 17 és április 22. között kerül megrendezésre a Wunderbar Fesztivál, a második egész hetes országos rendezvénysorozat, ahol minden a német nyelv körül forog.

A Wunderbar fesztivál célja, még több embert motiválni és ösztönözni a német nyelv tanulására Magyarországon. Ez a nagyszabású rendezvény Németország, Ausztria és Svájc nagykövetségeinek és kultúraközvetítő szervezeteinek a kezdeményezése. Sokszínű programokkal mutatják be, hogy miért is érdemes ma németül tanulni – függetlenül attól, hogy valaki korábban tanult-e már németül vagy még csak most tervezi, hogy belevág ebbe az izgalmas kalandba!

Ehhez a kezdeményezéshez mi is csatlakozunk, hogy közösen népszerűsítsük a német nyelvet és kultúrát!

  • Részt veszünk az euroexam Vizsgaközpont által meghírdetett „Valósítsd meg a saját sztorid” online képregényíró versenyen, ahol a tanulóink saját képtörténetet írnak A2 szinten. Leadási határidő április 16-ig a szaktanárnál.
  • Április 19-én 14 órakor aKaposvári Csokonai Vitéz M. Ált Isk . Gimn. és Szakgimnáziumban a Kaposvári Német Közhasznú Egyesület szervezésében megrendezésre kerülőAusztria –vetélkedőn 4 fős csapatunkkal:

Kiss Anna 8.a, Rada Bálint 8.a, Mészáros Réka 8.b, Mettner Léna Mira 8.b

  • Április 18-án délután 16:30-kor Frank Ildikó színésznő, a Cafe Klimt c. darabot fogja előadni németül a Kaposvár, Lorántffy Zsuzsanna Református Iskolában. Az előadást a Kaposvár Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata támogatja. Az eseményre mindenkit szívesen látnak. A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció április 12-ig a martizimre@gmail.com e-mailcímen.